Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg
четвъртък, 20 януари 2022 г.

Глава 8 КЛЮЧОВЕТЕ - вратата към хармоничните взаимоотношения


Книга ЖИВОТЪТ НИ УЧИ

автор Мария Ида Бачега Болчоне, превод Валя Гетова

Часовникът удари 8 часа вечерта. Мама ни беше помолила да подредим играчките по местата им веднага щом свършим играта с тях и да се приготвим за лягане. Протестирах незабавно и й отговорих малко агресивно. Играта беше станала много интересна, изобщо не ми се спеше и исках да продължа да си играя още малко. 

Баща ми забеляза начина, по който се отнесох към мама. Не за първи път се държах лошо с някого. Лошото ми поведение се проявяваше все по-често. Когато играта свърши, баща ми ме извика дискретно и ме помоли да седна до него в същата стая, където двугодишният ми брат си играеше с малка къща с четири врати и четири ключа. Той се опитваше да отвори всяка малка врата, но за да постигне това, трябваше да избере правилния ключ. 

Баща ми се обърна към мен и каза: 

- Дъще, искам да забележиш простотата на тази играчка. Можем да си припомним много важни уроци. Когато Фернандо избере ключ, който не отваря ключалката, той се разочарова, после веднага пробва друг ключ. Когато отвори малката врата, той се вълнува и е щастлив от успеха си. Отношенията ни с другите са относително сходни: когато говорим, нашите думи са придружени от нашите чувства. Те са заредени с енергията на нашите емоции. Когато сме груби към другите, те се отдръпват, склонни са да се дистанцират от нас и често се  чувстват наранени, тъжни и нещастни. Забелязваме, че се създава бариера, затваряща вратите и от двете страни. Но когато сме приветливи, добросърдечни и приятни и когато влагаме нежност в думите си, хората се чувстват добре, и се обръщат към нас. Така се отваря вратата към хармоничните взаимоотношения.

Аз дълбоко разбрах учението на баща си. Прегърнах го, изразявайки благодарност за разбирането му към моите грешки и за неговото любящо отношение, което ми помогна да преодолея тези недостатъци в моята личност. 

Прегърнах майка си по-силно от обикновено, сякаш за да я помоля да не е тъжна заради мен. 

Усмивката ѝ ми показа разбирането ѝ и че всичко е наред. 

Днес осъзнавам, че ключът на настроението, изразен чрез нашите думи, може да отвори или  затвори вратата на взаимоотношенията. Също така осъзнавам, че можем да станем по-щастливи, когато използваме ключа на нашите добри настроения към другите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар