Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.



Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg




събота, 1 септември 2018 г.

Робърт Монро Безкрайното пътуване


Робърт Монро е картограф. В „Безкрайно пътуване” той търси начин да нанесе
на картата онази област, която е разположена „на ръба”, извън границите на мате-
риалния свят. Авторът ни предоставя карта на „Свързващата магистрала” – пътят,
който се разкрива пред нас, когато напуснем физическия си живот, с входните и
изходните му рампи, с неговите пътепоказатели и рискове. И всичко това е възможно да стане, защото Монро сам е пропътувал този маршрут и написаното се базира на неговите познания, а не на вяра.
Първата книга на Монро „Пътуване извън тялото” бе публикувана през 1971 г.
Както казва д-р Чарлз Тарт – един от водещите експерти в областта на човешкото
съзнание и потенциалните му възможности, – оттогава до днес „безкрайно много хора получиха облекчение и помощ, осъзнавайки, че не са сами и не са луди, само защото са имали пътувания извън тялото”. В тази книга и последвалата я „Далечни пътувания" Монро описва собствените си пътувания извън тялото в продължение на три десетилетия, създавайки си репутация на пионер в изследването на далечните
достижения на човешкото съзнание. В настоящата трета книга „Безкрайно пътуване” той довежда проучването до по-висок стадий – макар че Монро е последният, който би казал, че е достигнал до края.
Съществува една главна разлика между тази книга и предишните две. Досега
преживяното бе само и лично на Монро. Той бе описал собствените си приключения, срещи, разговори, рискове и разкрития. В „Безкрайно пътуване” той ни разказва как е намерил пътя – новата посока – пропътувал го е и разкрива причината и целта за тази пионерска експедиция. И най-важното – той включва записките на други, които с помощта на неговата нова образователна програма са успели да разчетат картата, да следват посоката и да постигнат същата цел.
Онези, които не са запознати със състоянието извън тялото, ще се натъкнат на
нещо познато, многозначително, заключения и признания, които могат да им припомнят неща, случили се вероятно по време на сън, в онова блещукащо състояние между спане и будуване, или в миг на внезапно разбиране или проникновение, когато изглежда, че всичко си отива на мястото и има смисъл. Онези пък, които са запознати, допълнително ще осъзнаят трудността от превеждането на преживяванията на лесно разбираем език.
Всички трябва да знаят, че за всеки е възможно да тръгне в новата посока, ако
предишни убеждения бъдат отхвърлени и съзнанието е отворено и желаещо.
Монро твърди, че нищо в тази книга не отрича валидността на нейните две
предшественички, представляващи етапи от развитието и напълно съответстващи на
познанията, с които той е разполагал чрез личния си опит по онова време. Въпреки че неговите собствени преживявания, докато той е работел над сегашната книга, са се натъкнали на тъжен и непредвиден обрат, когато на жена му Нанси е открит рак.
Разбирайки, че в името на Нанси няма много време за губене, той ускорява търсенето на отсъстващата Основа. Добре е да се подчертае, че той успя да завърши изследванията си и откри както новата посока, така и липсващата База, още докато Нанси все още бе с него в материалния свят, а той и другите бяха в състояние да приложат познанието, до което той бе достигнал, за да й помогнат при нейното собствено безкрайно пътуване.

РОНАЛД РЪСЪЛ
Кеймбридж, Англия

Книгата може да изтеглите от spiralata.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар