Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.



Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg




вторник, 7 октомври 2014 г.

Старото си отива - белезите на промяната


От 1914г. вече сме влезли в епоха, когато всички снегове и ледове са започнали да се топят, тъй като главното на Водолея е чистотата и който е попаднал в тази област, той непременно ще бъде пречистен. След  
2 100 години  Земята ще влезе в нова зодия, а сега Водолей ще примири всичко и старото ще отмине.

Един ден цялата Слънчева система ще мине през огън, за да се пречисти. От греховете на хората няма да остане нищо. Сега греховете зависят от особения състав на материята , в която хората живеят. Тая материя е неустойчива и в нея става особен род гниене. В бъдеще тази материя ще кристализира и светът ще се преустрои по особен начин. Тогава грехът ще бъде невъзможен, понеже няма да има такава материя, която да го създава. Веществото ще бъде устойчиво. Тогава ще видите какво значи красота, тогава ще видите кристалните извори на безсмъртието, откъдето излиза живот. Там ще видите, че самата вода е създала материалния живот.

Една разумна Божествена вълна иде и преустройва света. Това, разумното, действа в хората и променя вътрешния ред на техните мисли. Стига хората да излязат от избите си и светлината ще ги намери.

Питат: „По кой начин ще се оправи светът?“ Ето по кой начин: снеговете и ледовете трябва да се стопят, Любовта трябва да изпълни въздуха. Сега влизаш някъде и виждаш, че целият въздух е безлюбие.

Стария живот на Земята е несъвместим с новия.

Днес  частиците на Земята не се движат както едно време. Значи атомите и молекулите на земята са изменили своето движение. Земята е изменила не само посоката си като маса, но тя е изменила и посоката на най-малките си частици.
Каквото става със Земята, същото става и с вас. Много естествено, частиците на Земята влизат и във вашите тела. Значи и във вашите тела става същото движение, същия обрат. Тая е причината, поради която днес всички хора са недоволни. Едно време хората бяха по-доволни.

Винаги при прехода от една епоха в друга, когато една култура загива, а друга се ражда, има големи страдания, противоречия, бъркотия, защото всички форми на старата култура трябва да се преорганизират, за да се създадат условия за новата.

Сега е преходен период, една култура преминава в друга. Нови царства ще има, старата култура ще отстъпи на новата. Идат изпитания по-големи от сегашните и може да се помогне единствено чрез вяра и молитва. Дошла е буря, не можеш да й кажеш да спре.

Да се молят хората и да бъдат радостни, че ще мине това изпитание. Живееш в къща, която не е била построена добре и се събаря. Коя е причината? Тъй като в миналото не е била съградена както трябва, днес рухва. Същото се отнася и за днешната култура.

Природата е турила пръста си по цяла Европа и чертае. Пръстът й върви, чертае цяла една карта. Хората усещат това и всички се безпокоят. Този пръст чертае и засяга всичко. Какво е влязло в света? Нещо ново е влязло в света, влязла е една разумна сила, която казва на хората:
„Така, както сте живели досега, не трябва да живеете повече!“

Всички трябва да се освободите от старите си навици. Господния ден, който иде, ще бъде ден на такава голяма светлина, пред която нищо няма да се скрие. Казвате: „Дали е дошло времето?“ Закъснели сте.

Искам да остане в душата ви следната мисъл: светът вече влиза в нова епоха, в нова култура. Сегашната епоха заминава.

Начинът, по който е бил граден светът, е временен. Оня строй, който сега имаме е съграден в миналото, бил е погребан в миналото, но за един бъдещ строй природата счита сегашното положение като незадоволително. И природата почти е затворила своите витрини и сега прави рекапитулация, приключва сметките си. При това приключване хората искат да бъдат щастливи. Не могат да бъдат щастливи, понеже има изплащане. Каквото си дал и взел – всичко се изплаща. При новата форма, в бъдеще, не може да има даване и вземане. Ако някои от вас искате да бъдете щастливи, това е невъзможно, късно сте дошли. Не искам да ви обезсърчавам – най-дебелите дрехи ви трябват, сняг ще има, вятър, безпаричие, болести, тъмнина, смущения отвътре и отвън, свещи ще ви трябват за вечерно време. Това са и буквални и иносказателни работи, без иносказание не може. Всяка математическа формула – това е иносказание.


Тук ще се отклоня за малко – Учителя предупреждава за нещо много важно. За времената,  които идват ще са ни нужни много нови сили и умения, ново осъзнаване.

*“свещи за вечерно време“ – символ на светлината, на ценностите и силата ни, онова, което ще ни даде светлина в миговете на най-непрогледна тъмнина в живота. Заради това се развиваме и придобиваме нови качества, за това ни се дават и страданията, подготвят ни и развиват силата ни... защото всичко това ни е нужно и ще дойде ден, когато всичко ще трябва да впрегнем в едно усилие за да останем в светлината. Ако нямаше да дойде и такъв изпитателен момент, нямаше да ни е нужна всичката тази подготовка! 

Сегашните хора желаят да живеят спокойно и богато, всички да бъдат задоволени, съществува усилена борба за забогатяване. Това не е дело на сегашните хора, но това са идеи, които сега са се развили. Сега е невъзможно да се изразят – сега е настанала есента на тази епоха. Следователно преградите ще си останат прегради. Всички тези планове, замисли, които сегашните хора имат, ще останат незавършени. Тяхната участ ще бъде такава, каквато бе участта на големите животни – мамонтите.Когато се измени оста на Земята, северния полюс се промени, изгуби своята тропическа топлина и всички тези животни измряха. По същия начин всички тези грандиозни идеи, замисли и желания – всичко това ще бъде пометено като тези големи животни.

Цялата стара култура ще изгори и ще се създаде нова култура с нови образи. Като дойдат тия нови образи, няма да остане и помен от страданията на Христа, нито от тия на човечеството. Казано е: „Камък върху камък няма да остане“. Това е вярно не само в буквален смисъл, но и в преносен.

Всички схващания на хората за живота, за отношенията между бащи и синове, между майки и дъщери, между слуги и господари, между верующи и безверници – всичко, което историята е записала от памтивека досега, ще бъде пометено, ще бъде издухано от вятъра, както прахът се издухва от улиците.

Някога имаше грамадни животни по 20 метра дълги. Природата ги изпрати в духовния свят. Сега големите животни от миналото са у нас – това са нашите ненаситни желания. Но каквито и да са нашите желания, след години нищо няма да остане – всичко ще си замине. И Слънцето ще се измени, и Луната, и звездите, и ще се появи нещо ново. Жителите на новата Земя ще бъдат други.

Никога светът не е имал толкова много знания и никога не е бил толкова жесток, колкото сега.

Нашите понятия за света, нашите схващания за индивидуалния и обществения живот, за религията, за семейството, за училището, за църквата и пр. Трябва да претърпят коренни промени в своята форма, в своето съдържание и своя смисъл. Ако ние сме разумни, тия промени ще дойдат по естествения начин на еволюцията, т.е. без никакви сътресения и катастрофи, но ако ние въздействаме на тях със сила, те ще станат по закона ан необходимостта, насилствено.

Сегашното общество е вече към края си. Тоя цикъл свършва вече и всички хора са поставени на изпит.

Какво ще стане със света, за това Бог си има план. Христос посочи признаците, по които се познава когато ще бъде това – всякога, когато хората не приемат един Божествен принцип, идва голяма реакция. Но Божествения план, който съществува, нищо не е в състояние да го промени.

Христос говори сега на европейските народи: „Ако вие  приложите Моето учение, очаква ви велико знание, велико благословение, но ако вие отхвърлите Любовта, ще опитате най-голямото нещастие.“ Под Земята се готви нещо страшно. Ако тези хора не приемат Божествената Любов, ще има една революция в природата... каквато светът не помни, каквато никога не е виждал.

На тази Земя ще израсне друга култура. Само тези разумни отношения на Любовта могат да ни спасят от бъдещата катастрофа. Когато Бог, т.е. Любовта дойде в света, тя ще произведе такива страшни земетресения, такива силни страдания, че които я познаят, ще застанат под дървото на живота и още тук, на Земята, ще разрешат великия въпрос. Този въпрос не се разрешава на Небето, но на Земята. Господ иде чрез огън да изчисти Земята, да събере старите дрипи на хората, да им даде нови правила, да внесе Любовта в сърцата им, да повдигне умовете им, да отстрани всяка злоба и омраза.

Народите сега вървят по погрешен път като гледат един друг да се отслабват. Ако не се примирят, ще станат и големи революции, защото няма да има правилно управление и гладът ще се чувства.

Христос дойде на Земята с велика мисия. Той искаше да покаже на съвременните европейски народи как трябва да постъпват. Всичко, което проповядваше Христос на времето си, се отнасяше за сегашните времена. Той казваше на всички народи: вие ще дойдете до една голяма криза. Ако искате да се освободите от тази криза,единственото разрешение седи в това, което проповядвам. Ако приложите Моето учение, вие ще се избавите от голяма катастрофа, не приложите ли Учението ми, катастрофата е неминуема.

Сега вие сте закъсали по единствената причина, че сте оставили всичко на Бога и казвате: „Като дойде Христос, Той всичко ще уреди.“ Христос дойде, но какво уреди? Тъй както хората разбират уреждането на нещата, Той нищо не уреди. Той дойде и Римската империя го разпна. После Христос дойде в 1914 г., но 6 милиона души измряха. Той им каза: „Не се бийте!“, но те не Го послушаха. Той ще дойде и в следващата война. Хората сега се приготвят и ако се отвори една война ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не проумеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души. Това не го искам аз, но казва, че човешките мисли, чувства и постъпки определят тази война, в която ще измрат не по малко от 50 милиона души. Ако и тогава не проумеят, ще дойде по-страшна война. След нея вече няма да воюват, защото ще стане такова чудо, каквото хората никога не са очаквали. Тогава ще се прекъснат всички съобщения, железниците, телеграфите, телефоните и ще минат най-малко 100 години, за да могат да се възстановят отношенията на един народ с друг. До това време те ще бъдат съвършено изолирани. Това не го предсказвам аз, но пророците от целия свят, от Англия, от Америка, от Германия, от Франция, Китай, Япония, отвсякъде предсказват това, което ще стане (15 Януари 1933г.)

Когато говореше на учениците си, Христос им казваше: „Пазете се от живота на Лотовата жена“. Кой е тоя живот? Старият.

Някои от вас казват: „Да се върнем към старото, не сме готови още за нов живот.“

В какво се заключава старото?

Посетете скотобойните, бойните полета, химическите лаборатории, ще видите за какво се готвят хората. Навсякъде ще видите разрушения, изтребления и насилия. Това е стария живот.
Религиозните хора изтребват религиозни, учени изтребват учени, жени изтребват жени, мъже изтребват мъже. Богати се бият с богати, бедни – с бедни. Целия свят е във военно положение. След това казват: „Така е писано, така е казал Господ.“ Това било Христово учение! Това били християни! Не, това са утайка от старата култура, което е пред своя край. Това, което преживяваме днес и усещаме, че тежи над главите ни, е карма на цялото човечество. Това е дълг, който трябва да изплатим. Всички ще бъдем засегнати от общата карма на човечеството. Всеки ще понесе нещо от нея.

Днес Господ глобява всички народи, както и цялото човечество за непослушанието им. Разумният, разумното в света, изобщо никога не може да се надхитри. Земята е много умна. Това, с което ти си работил, в края на краищата тя ще си го вземе, даже с лихвите му. Вие трябва да знаете, че всичко, което сте взели контрабанда, ще ви се вземе на последната митница. ((важно - за всички, които са гледали и чели материали и се страхуват от световен Елит, пръсканията в небето - кемтрейлс, световни правителства и заговори срещу човечеството, и т.н., обърнете внимание какво се казва в горния цитат. И спете спокойно, с малко повече вяра в Този, Който ни е създал и в Разумната Природа. Сам човек до никъде не стига. Но с Бога в себе си нищо не може да го засегне истински. Никой не е по-силен от Този, Който е създал Всичко. Имайте упование в Бога. Няма друга печеливша страна в тази ситуация))

Всички философствания, всички науки трябва да се видоизменят. Вече е изготвен план. Човечеството не може да живее в тия дрипели. Кармата на европейските народи е назряла. Тоя катаклизъм, който ще дойде, ще бъде социален и природен. Всички религиозни форми ще изгубят смисъла си. Невидимият свят е решил.

Това положение, през което сега минава светът, е трансформиране от едно състояние в друго. И съвременните учени хора почват да го забелязват. Онзи лед, по който вие сте играли досега, почва да се топи и изгубва своята твърдост... не можете вече да играете с вашите кънки по него и почвате да потъвате. Всичкия лед постепенно се топи и остава водата, а в тази вода не сте се научили да плавате.

Най-много след 200 години всякакво братство, всякакво роднинство между хората, които са били свързани по плът, ще изчезне.

Връзката между хората, родени от Бога, ще продължи най-малко 25 хиляди години.  Това постоянство ще даде възможност на разумните сили, които действат върху човешката душа, да завършат своята работа.

Как ще се разреши кармата на народите?
Много просто, невидимия свят има начини да разреши тоя въпрос. Той е предвидил едно голямо преселение на народите от изток към запад и след това от запад към изток. Това велико преселение на народите ще стане първо в невидимия свят. Така убитите германци от руснаците ще се преродят след време в Русия. Така също и убитите руснаци от германците ще се преродят в Германия. Като изминат няколко десетилетия и току виж, че след 45 години, като израснат тия поколения, ще установят че в себе си нямат помежду си омразата на предишните поколения.

Така природата решава тоя въпрос първо в семейството: родителите раждат своите врагове и чрез отглеждането им и възпитанието на децата си те се разплащат кармично. Няма родител, който да не обича децата си. По същия начин,народите в тая война след 45 години ще се разплатят.

Народите трябва да си простят дълговете и да започнат наново нов живот. Всеки 45 години всичко се връща. По закона на Мойсея земята след 45 години владение се връща на собственика й. Робът е такъв до 45 години и след това става свободен. (19 май 1944г.)
Сега е Второто пришествие, „края на века“, всички тези неща са писани в Матей – 21 гл. и в Данаила – 12 гл. Те се отнасят за сегашните времена. Тия времена, ако не се съкратят, ни една плът не би се избавила. Но заради избраните тези дни ще се съкратят. Ще станат големи кръвопролития. В много държави ще има граждански войни, но която е по-близо до Бога, по-лесно ще мине. Тогава силите небесни ще се възмутят, ще дойдат големи земетресения – къде е суша, ще стане море. Тия, които се спасят след тия страдания, ще влязат в Царството Божие.

Има неща, които са непоправими. Така, както сега хората мислят и живеят, светът няма да се оправи, десет пъти повече ще се развали, ще затъне в по-голям безпорядък, но няма да се оправи. Ако хората не добият ново разбиране, ако не внесат Божествена Любов, Мъдрост и Истина, в света иде катастрофа.

Казано е в Писанието: „Да се молим, за да се съкратят дните на злото“. Ако тия дни не се съкратят, зло ни очаква. Кога ще се съкратят тия дни? Когато добрите хора приложат Любовта.

Сега се заражда противоречие какво е писано в Библията. Всеки може да оспорва какво е писано в тази Библия. Смешно, нищо не е написано в тази Библия! Много малко работи са писани. Има една друга голяма Библия, за която трябват най-малко десетина хиляди години да прочетем само половината от нея. Трябват 20 хиляди години да прочетеш цялата Библия. Има и картини вътре. Всички тия епохи са описани с картини и ти трябва най-малко няколко милиона години да я изучиш и да я опознаеш. Сега някой прочел Библията и дошъл до Откровението. До Откровението дошъл, друга манджа не яде.

Казва: „Слънцето ще потъмнее, Луната ще потъмнее“. Слънцето е емблема на държавата, на светската власт. Когато се казва, че Слънцето ще потъмнее, значи властта на всички държави ще потъмнее. Когато се казва, че Луната ще потъмнее, значи всички религиозни вярвания ще потъмнеят. Когато се говори, че всички звезди ще паднат от небето, това са великите хора, които ще паднат. Това са уподобления.

Писанието казва: „Луната ще потъмнее и Слънцето няма да дава светлината си“. Вие мислите че Луната и Слънцето ще потъмнеят. Лъжете се. Слънцето има да си свети милиони години. Ако чакате да потъмнее, това няма да го бъде. Но Слънцето е емблема на един порядък, който трябва да се смени. И Луната е емблема на един човешки порядък, който също трябва да се смени. Луната показва, че и религиозните вярвания на хората ще се сменят. А пък Слънцето е държавният строй. Слънцето на Римската империя залезе. Римската империя потъмня и римската религия потъмня. И на тяхно място се явиха други. И сегашния порядък ще се измени. Когато хората бъдат готови, законът на възпитанието ще се измени. Дотогава всички хора трябва да възприемат едно ново разбиране.

Слънцето е Любовта. Слънцето ще потъмнее в края на обществата, в църквата, навсякъде Любовта ще потъмнее и всеки ще мисли само за себе си. Туй е Слънцето, което дава живот, а Луната показва вярата и вярата на хората ще отслабне, хората няма да вярват един на друг.
„Звездите ще паднат“, подразбирай, че тия хора няма да имат толкова знание. Учените хора ще изгубят посоката и няма да знаят какво да правят. Това са звездите. В умствения живот великите хора няма да имат авторитет.

Всички религиозни форми ще изгубят смисъла си и религиозните хора ще имат ново понятие за Бога.

Иде огънят! Който няма Любов, нищо няма да остане от него. Нищо няма да остане от европейските държави. Няма да мине много време, ще проверите това, което ви казвам. Само любовта ще ви спаси. Думите на пророка ще се чуят. Нищо няма да остане от плановете на европейската политика. Това трябва да го знаят европейските дипломати. Нищо няма да остане от сегашните религии и църкви. Камък на камък няма да остане! Любовта ще разруши всичко старо. След това ние ще започнем да градим.

Преди 2 хиляди години Христос  се засели в сърцата на хората и сега расте в тях. И ще дойде време, когато Христос ще се прояви чрез хората и тогава ще дойде Царството Божие на Земята. Вече 2 хиляди години вие все растете. Новата епоха ще бъде епоха на обнова, обновата сега започва.

Новото ще дойде като зазоряване. И да не се заблуждават, че новото ще дойде от тези закони, които коват днес. Истинските закони са писани в човешките сърца. Новото ще дойде от чистосърдечните, в чиито сърца са писани законите на Бога.


Тъй както говоря, аз не искам да засегна вашите вярвания, защото аз зная, че в миналите си съществувания вие сте имали съвсем други вярвания, друго верую, а в бъдеще няма да вярвате в това, в което днес вярвате. 
Не че сегашните вярвания не са прави, но те представят една малка пъпчица. Всяка една пъпчица трябва да цъфне, да даде плод, за да видите съдържанието на вашето верую. Ние говорим за Любовта. Любовта ви още не е разцъфнала, животът ви още не е разцъфтял, светлината още не е разцъфтяла – те са в зародиш, те са една пъпка, която чака своето време, което ние наричаме идване на Царството Божие на Земята. Тази Земя трябва да мине през огън, да се очисти и всички грешни хора да се изправят. От тези грешни хора няма да остане помен – нищо от техните картини, нищо от техните произведения, всичко е до време. И болници, и къщи, и църкви, и на младите булки огърлиците, всичко това ще отиде.
Казвате: „Страшно е!“

Не, аз казвам: когато една болница е служила за болни около 30 години, минали са разни болести, проказа и ред други, тя трябва да се изгори, нищо да не остане от нея и след 20 години на това място да се съгради църква.

Сегашната епоха е дошла до своя край. Повече от тук надолу не може да се слезе в гъстата материя. И сега има вече един подем нагоре. Следващата раса, като дойде, тя вече няма да може надолу да слиза, няма вече кой да носи. Сега кой колкото може – да изнесе горе на върха, а всичко друго долу ще остане. Като казваме, че всички богати хора трябва да се откажат от богатствата си, това означава: да носи само толкова, колкото може да изнесе на върха. Само то е негово. Всичко друго ще остане. „Ама няма ли да има слуги?“ Слуги в природата не се позволяват. Каквото другите хора носят, то си е за тях.

Сега вие казвате: „Ако това учение се приложи с туй разбиране, няма да има резултат, понеже са користолюбиви  чувствата на хората“. Когато хората станат умни, когато Любовта ще ги свързва със света, когато между хората ще има едно коопериране или едно съгласие, да си помагат тъй, както клетките в един организъм, тогава може да има и друг резултат. Понятието за Бога тогава няма да бъде като сегашното. Ние ще имаме понятието, че Бог живее между хората и тогава ще Го разпознаят – от малко до голямо. Богатият няма да си държи парите затворени в касата както сега. Проповедникът няма да иска да те убеди в някое верую, ще те остави с онова, с което ти си роден.

Като ви говоря това мнозина от вас се плашат, представят си нещата страшно. Казвам: не мислете, че това, което говоря ще стане още сега. Не, това са само проекти. Има известни пророчества, които са предсказани още в старо време, но не са се сбъднали; има пророчества, предсказани в по-скорошно време, и те не са се сбъднали. Въпросът е: как можем да се избавим от тези пророчества, т.е. от това, което има да стане? И да се страхуваме и да не се страхуваме, това което ще стане, ще стане. Разликата е само в това: ако човек умира със страх, ще се мъчи повече; ако умира без страх, няма да се мъчи толкова, ще умре по-спокойно. Това е, което може да се придобие.

Новото, което иде в света, вие ще го посрещнете. Вие сте длъжни да го посрещнете по един или друг начин. Иде пролетта – и болният, и здравият ще излязат да я посрещнат. Болният ще охка и така ще я посрещне. Но ако болният е разумен, той ще стане от кревата си и ще оздравее през пролетта; ако пък не е разумен, той не може да се ползва. Та казвам: туй, което идва в света на всички хора ще даде условия да подобрят своето положение. Здравите ще станат по-здрави, болните ще оздравеят.

из "Второто пришествие" 
Петър Дънов

Няма коментари:

Публикуване на коментар