Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.



Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg




четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Глава 6 ЧЕТКАТА - Възпитаване на нашия Дух чрез дисциплина

Книга ЖИВОТЪТ НИ УЧИ

автор Мария Ида Бачега Болчоне, превод Валя Гетова

Глава 6 ЧЕТКАТА - Възпитаване на нашия Дух чрез дисциплина

Веднъж бяхме съседи на едно много различно от нас семейство. Те бяха пристигнали от друг град, живяха тук няколко месеца и след това отново се преместиха. Трите деца на двойката бяха на нашата възраст. Аз и братята ми се сприятелихме с тях и скоро започнахме да играем заедно. Забелязахме, че родителите им изглеждат незаинтересовани от това, което децата им правят. Те пропускаха часове в училище, без да имат сериозна причина. Обикновено играеха на улицата и никой не ги викаше да се прибират у дома. Правеха, каквото си поискат.

Тъй като родителите ни бяха много стриктни с времето, позволено за игра, и нашите задължения, ние също искахме да се радваме на повече свобода. Мислехме, че е по-добре да живеем като другите младежи. Един ден, докато играехме в двора, мама ни напомни, че е време да си напишем домашните.

Ние протестирахме. Докато се оплаквахме, тя ни помоли да я последваме до мястото, където переше дрехите ни. Там видяхме много мокри дрехи. Мама вдигна едни много мръсни панталони и започна да ги четка.

- Виждате ли това? - попита тя. - Докато пера тези панталони, излиза мръсотията от тях и скоро панталоните ще бъдат чисти. Ако не използвам четката, ще е много трудно да ги почистя. Дисциплината има подобна функция в нашето образование. Всички ние сме човешки същества, все още пълни с недостатъци от миналите си животи. Имаме склонност да свикваме и да продължаваме да повтаряме същите лоши навици и грешки от предишните си животи. Домът е Божия благословия за нашия духовен напредък. Когато има отговорност, разбиране и хармония между родителите, децата ще се ръководят от силните ръце на дисциплината, добрия пример и любовта. Те ще научат как да ръководят самите себе си по-добре и ще се чувстват по-сигурни. Дисциплината е подобна на тази четка. Тя премахва нашите недостатъци, правейки нашите морални качества да се открояват. По същия начин, по който четката изчиства панталоните, дисциплината ще подобри духа ни.

* * *

От този ден нататък благодарих на Бог за начина, по който бяхме възпитани от родителите си и съжалявах за тримата ни приятели, чиито родители не бяха толкова отговорни, колкото нашите. С течение на годините моята концепция за дисциплината стана по-силна. Нашите мисли управляват нашите думи и действия. Да дисциплинираме мислите си, като наблягаме на волята, трябва да бъде най-голямата ни цел в живота. Ако имаме само добри мисли, от нас ще произлязат само положителни неща, които ще облагодетелстват всички наоколо. 

Няма по-голяма радост от тази, която допринася за щастието на другите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар