Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.



Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg




сряда, 3 юни 2015 г.

Крайният Срок според Шико Шавиер - филм-изследване на пророчеството за контакта с изънземни цивилизации

Този сайт е направен в допълнение към основния ми сайт: http://dolorescannonbg.blogspot.com
като и на двете места има важна и ценна информация, която е част от темата за духовното развитие и пътя на човечеството.


Искам да ви обърна внимание по-специално на този източник на информация - това са всички материали, книги, преводи, интервюта на бразилския медиум Шико Шавиер, на неговите колеги Дивалдо Франко и като цяло материалите обясняващи едни от най-важните въпроси на база на Спиритическата доктрина очертана още от Алан Кардек през средата на 19ти век.

В този океан от информации и в по-голямата си част дезинформации, в който плува днес човека, благодарение на свободата, която дава Интернет, единствения начин за ориентация е да се ползва личния вътрешен усет за разпознаване на истината от заблудата.




Спиритизма е един дълбок кладенец, който българина още не е опознал, отчасти и поради липсата на преводи на основните книги и разработките на спиритистите през годините. Нещо за което работя - да се промени, доколкото е по силите на един човек. (на английски могат да се намерят всички заглавия)

Днес, когато се дава предимство на всеки ченълинг, на всевъзможни учители от странство, предлагащи невероятните си курсове към бързо, почти светкавично "усъвършенстване" на човека и "възнасяне" ... в цялата тази добре работеща търговска машина и безбройните книги, обикновения човек започна да се обърква.

Може би пропускаме нещо, което е било под носа ни от толкова време. С първите си издания на книгите на Алан Кардек в България все пак е поставено началото на спиритическата мисъл и идея, посято е семенцето.

Не случайно учителя Дънов навремето е казал, че Спиритизма е дошъл да утъпка пътя за Бялото братство. Може би тогава още е имало шанс и бъдещето е показвало, че хората ще надградят това познание с дълбоките идеи на Учителя. Но реалността днес показва друго. Вместо да сме преодолели заблудите и страховете и да сме издигнали морала и ценностите, които преподава Учителя Дънов, ние тънем в мрака на огромните си илюзии, в страха от смъртта, страха от живота, страха от промяната.

Всяко нещо, което ни изважда от удобното легло и дълбокия сън, е обявено за зла участ и нещастие. Жалваме се - Защо на мен ми се случи? Искам си пак стария живот!

Пренебрегваме всички знаци и дори се присмиваме, когато някой ни спомене новото мислене, когато се засегне темата за духа, за живота след смъртта, за живота на други планети и нуждата от спешна промяна на ценностите и приоритетите ни.

Като регресионист и водещ на регресии в минали животи срещам всякакви хора, много силни духове работещи в полза на общото благо... но срещам и доста от другите - хора, които искат да продължат да спят, и ако може още по-дълбоко, хора, които искат просто всичко да си е по-старому и се опитват с всички сили да отрекат случващото се, да пренебрегнат огромните знаци, които им се пращат и ни най-малко да не променят себе си и мисленето си. Как може да си губят времето с такива неща, с мислене и осъзнаване, с практики, с четене, да не говорим за нещо, което да е полезно на други хора и да е доброволен труд... когато има още толкова пари да се изкарат на този свят, още толкова комплекси да се избиват, и толкова хора, пред които да се изтъкнат... още толкова много безсмислени неща, от които да се опитват да изстискат трохички щастие.

Не мога да помогна на такъв тип хора. Мога само да говоря, да пиша, да казвам, а те, ако имат уши да чуят и очи да видят.

Ето още един материал, който дразни и провокира страхливите, от множеството, което можете да намерите на двата ми сайта.

Но както изглежда няма да имат много време още за живот в дълбоката илюзия.


Следващия филм, който преведох е направен по разказите на близки приятели на бразилския медиум Шико Шавиер. Информации, които той е споделял в дългите разговори сред най-близките си и които за онова време са останали някак си настрана, докато не е настъпил момента да бъде забелязана тяхната актуалност, макар навремето да са дискредитирани като неща, които едва ли биха се случили.


Когато изгледате филма обърнете внимание на неприкритото предупреждение от един от участниците за това каква подготовка е нужна на едно човешко същество за да премине с възможно най-малка травма при евентуален сблъсък - официален контакт с извънземна цивилизация. Проблема казва той е от огромната пропаст между нас и тях, пропаст във всяко отношение - технологии, наука, духовно ниво, морал, и още и още...
И казва - тренирайте си въображението. Едва ли са случайни точно тези думи.

Проблема на нас хората е, че това, което ни се случва за да ни подготви за срещата с други реалности и други светове, със създания, които дори не можем да си представим, всичката подготовка тук на Земята, ние я осмиваме, отхвърляме, страхуваме се от нея, обявяваме я за измислица, неистина, лудост...

Това са всички паранормални случки, всички контакти с отвъдния свят, видения, прозрения, прояви на интуицията, всички сънища - срещи, които дават информация за съществуването на такава друга реалност, за съществуването на духовете, за съществуване на други форми на живот, за съществуване на други места за живот освен Земята.

Всичко това цели ние да сменим мисленето си и постепенно да се адаптираме към идеята за живот в цялата вселена, към идеята за осъзнати контакти със същества от други измерения. Точно каквито са и срещите с духове. Не са ли те също в друго, различно от човешкия земен свят, измерение.

Но докато упорито отхвърляме думите на поредния участник в такива паранормални събития и опитности, докато упорстваме, че това е измислица на подсъзнанието му, докато си седим вкопчени в старото мислене... не се случва никаква подготовка на нашето съзнание за тази нова реалност, за която искат да ни подготвят. И вместо прехода да е лек и приятен, сами ще си причиним болка и силен шок.



Докато работех по превода на филма чух "случайно" нещо много точно по телевизията, описващо състоянието, което може сами да си докараме съпротивлявайки се на промените, които идват вече.

Лекар обясни как при силен шок от загуба на близък човек или друго много емоционално събитие, на някаква огромна промяна, която ние трудно да приемем, ума изживява много голям стрес и праща сигнал до сърцето, а сърцето при все че е било напълно здраво, разчита информацията като непосилен стрес и шок и човек умира от сърце... просто не издържа на напрежението което ума му създава... Тъжно, много тъжно...

Ума е в състояние да направи това. Особено ум, който се съпротивлява и не може да преглътне това, което сетивата му поднасят.
Чували сме за случаи на хора починали от инфаркт при земетресение, без да имат наранявания, без да са били затрупани или нещо друго, просто сърцето им не е издържало, защото напрежението, което ума му е причинил е било непоносимо.
От какво човек реагира така - СТРАХ, само страх. И най-големия от всички е страха от смъртта. Ние приемаме това за най-лошото. Точно за това неподготвеното съзнание може доста лошо да възприеме например един публичен контакт с извънземна цивилизация, може да види заплаха там, където я няма.

А там Горе все още има някой, който много ни обича, та постоянно да ни праща провокации за съзнанието, да се събудим и да сме готови преди да се сблъскаме така с новата реалност, че да е твърде късно... и да пропуснем новата ера, само защото сме били инатливи и упорито вкопчени в ограниченото си мислене.



Превод - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия 
Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар