Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.



Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg




събота, 4 януари 2020 г.

Защитата на Св. Антоний - разказ психографиран от медиума Шико Шавиер

Дух: Irmão X
Книга: Luz Acima ( "Светлината над нас")
Медиум: Шико Шавиер

Защитата на Св. Антоний


Антоний от Падуа, в сияното местообитание на висшите сфери, където той работеше за разширяване на Божествената слава, той непрекъснато получаваше молитви от едно семейство, което живееше на италианските хълмове.
Всеки ден светецът биваше призоваван да помага и се чувстваше докоснат от непрестанните проявления на такава вяра.

Той се усмихваше очарован, като се позоваваше на молбите на това семейство. Групата преданоотдадени се молеше на светеца за най-малкото неща.

Те споменаваха името на Св. Антоний: за мигрените на стопаните на къщата, за мечтите на дъщерите, които искаха да се оженят,  за глупостта на момчето, за обувките на децата.
Светията откриваше, че повторението на молитвите е любопитно, и определи на сътрудниците осигуряването на необходимите ресурси според сезоните: пари, битови услуги, помощ, медикаменти, радост и утеха.

Един ден Свети Антоний забелязал, изненадан, че това семейство вярващи все още не е подало нито една молба за работа. Щедрият защитник размишляваше и реши лично да посети семейството.

Няколко дни по-късно Селестино, един разумен сътрудник, дойде да изчака Св. Антоний, близо до местоживеенето на селяните.

Светецът искаше да знае всичко и Селестино каза с уважение:
- Вижте!

Влязоха в една малка ферма, в една стара къща, в една изоставена градина, в един двор, пълен с безполезни храсти, и един разпадащ се покрив, една конюшня, която само претендираше за такава, където една крава преглъщаше последната си храна.

Вътре в къщата една стара двойка слушаше разговора на своите деца: един едър млад мъж, две млади жени на възраст за сватба и две деца. Свети Антоний благослови домашната картина, отбелязвайки, че неговия лик се пази с любов от всички.

Разговорите често бяха изпъстрени с хваления на името му: "Благодарение на Св. Антоний!"

Светецът поиска разяснение от Селестино за този, който изкарва хляба за семейството.

Селестино съобщи, че никой от членовете на семейството не е имал постоянна работа, подобаващо възнаградена:

- Животът им се върти около крава на име Пеле, за която аз ви моля за вашето благословение.

Светецът беше удивен.

- Бащата, който казва, че е болен, събира трева, за да може да нахрани кравата. Младите жени доят кравата два пъти на ден, а младежът отнася млякото в селото, за да го продава. Само за пет дни в годината крава отива до близкото стадо. Тя е длъжна да осигурява шест или осем литра мляко средно на ден, и по едно теле годишно. Господарката на къщата обгръща кравата в сладка топла атмосфера, а момчетата внимателно почистват Пеле.
Въпреки това, бедното животно живее оградено сред заграждението.

Знаейки любовта, която посвещавате на тази ферма, ние споделяме със скромната крава непрекъснатите блага, които изпращате на това семейство.
По този начин ние гарантираме здравето и благополучието на Пеле, защото ако спадне производството на мляко, какво ще се случи с поклонниците ви?
Пеле е тази, която гарантира хляба и дрехите за всички тях.

Антоний замислено отиде в конюшнята ...

Той погали героичното животно.

Откъм къщата той чу виковете на „Вива Санто Антонио!“ всред жалбите срещу света.

 Свети Антоний беше тъжен и каза на Селестино:

- Да помогнем положително на това нещастно семейство.

Антоний се приближи до кравата, вдигна я и без никакво предупреждение я доведе до дълбока пропаст, след което и помогна да падне по рампата.

След няколко секунди кравата вече не принадлежеше към живите животни на Земята.

Селестино беше изумен, но Антоний обясни:

- Много пъти, за да се даде пълна подкрепа на някого, от съществено значение е да се премахнат подпорите.

И той се върна в Рая.

От този ден нататък молитвите бяха променени.

Селяните кандидатстваха за достойна работа.

След няколко месеца един справедлив просперитет обнови дома на това семейство, като донесе мир, увереност и радост на всички ...
---------------------
Колко от духовните благодетели са принудени ежедневно да подражават, в света на инкарнираните, на защитата на Св. Антоний?

---------------------
превод Павлина Николова

Няма коментари:

Публикуване на коментар