Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.



Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg




сряда, 18 март 2020 г.

Признаците на едно обновление

Признаците на едно обновление

ИСУС У ДОМА, чрез медиума Шико Шавиер

На домашното събиране Учителят започна да говори убедително: 

- Когато Божественото Царство е пред портите на човечеството, душата на света ще бъде обновена. Най-силният човек няма да бъде този, който е най-безмилостен, а по-скоро онзи, който обича най-много. 
Завоеватели няма да бъдат онези, които воюват срещу чуждестранни врагове до смърт в реки от кръв, а по-скоро онези,
които се борят с беззаконието и невежеството, което лежи в тях, докато злото бъде унищожено в сферите на собствената им природа. 
Най-убедителни няма да бъдат онези с най-красивата реч, а по-скоро онези, които съчетават свещени думи с действия за повишаване качеството на живот, където и да се намират.
 Най-благородните няма да са онези, които притежават най-много титли, които им дават преходния контрол на краткотрайни притежания на земята, но онези, от които най-интензивно натрупват овации на любов и благодарност в сърцата на майките и децата, болните и възрастните, лоялните и честни хора, трудолюбивите и коректни човеци, скромните и любезните.
Онези, които са най-уважавани, няма да бъдат онези, които разпределят златото и въоръжената сила, а по-скоро тези с най-чистите сърца.
Онези, които са най-свещени, няма да бъдат хората, които изолират себе си на олтарите на върховната духовна гордост, избягвайки контакт с тези, които страдат, защото се страхуват да не бъдат опозорени и да станат нечисти, а по-скоро онези, които слизат от своето възвишение, разпростирайки братски ръце към окаяните и страдащите, като издигат техните съдрани души до сферите на радост и разбиране.
Най-чистите няма да бъдат онези, които бягат от общуването със зли, заклети престъпници, а тези, които се хвърлят в калта, за да спасят падналите си братя, без да заразят себе си в процеса.
Най-осведомени няма да бъдат онези, които имат най-много книги и теории, а онези, които, макар и да знаят малко, се опитват да запалят едно светило в тъмнината, която все още обгръща ближния, който е най-близко до тях. 
Божественият приятел спря озарените си очи в ясната нощ, която сияеше навън в сърцето на Природата, направи дълга пауза и подчерта:
- В тази възвишена епоха хората няма да напуснат домовете си да воюват в бури от кръв и сълзи срещу своя ближен поради желанието им да завладяват или поради расова омраза, защото ще бъдат заети да водят война срещу мрака на невежеството, откритите рани на болестта, силните болки на глада и морално изтезание от всички оттенъци ... 
Когато плугът замени разкошната колесница на победителите в публични изложения на колективното достойнство; когато градивната книга замести меча в съзнанието на хората; когато добротата и мъдростта преобладават над човешката конкуренция, така че добрите индивиди да бъдат почитани; когато личната саможертва в името на всички съставлява истинската чест на индивидуалността, така че мирът и любовта да не загубят мястото си в живота на човек - тогава ще има едно Ново Човечество в светлата люлка на Божественото Царство. 
В този момент сладкото и суверенно Слово направи една лека пауза, а там навън, в топлината на спокойната нощ, сияйните звезди, блестящи високо в небето, сякаш възхваляваха тази далечна епоха…


Няма коментари:

Публикуване на коментар