Следващите материали не целят да ви убеждават в съществуването на прераждането, промените на Земята и нуждата да променим съзнанието и поведението си в живота, или в каквото и да е друго. Това са само един малък сбор от материали от различни източници, лични разкази, Словото на Учителя Петър Дънов, учението на Спиритизма на Алан Кардек, свидетелствата на световно доказани медиуми - като Шико Шавиер, спящия пророк - Едгар Кейси, уникалния Робърт Монро - оставил едно от най-големите наследства в сферата на пътуванията извън тялото, Хосе Силва, Невил Годард, и много други автори получили знанието си от лични опитности.



Преводи - Павлина Николова - терапевт хипнотична регресия

Всички преводи публикувани в двата ми сайта са резултат от благотворителен труд. Повече за мен и моята работа http://dolorescannonbg.blogspot.bg




понеделник, 14 септември 2020 г.

Глава 2 - Саксията - Приемане на нашето страдание, Книга Животът ни учи

Книга Животът ни учи , Мария Ида Бачега Болчоне



2. САКСИЯТА

Животът в нашия дом винаги беше спокоен и приятен. Не бяхме имали сериозни проблеми заради болести, а само няколко леки настинки и незначителни наранявания по време на нашите игри.

Обаче виждах хора, които страдаха силно. Имах много въпроси за това и исках да поговоря с моята майка.

Когато влязох в стаята, тя кърпеше копчетата на една риза. Попитах я:

- Знаеш ли, мамо, напоследък много мисля за Луси. Тя е родена с проблем в крака. Преминала е през толкова много операции и е прекарала толкова дълго време в леглото, без да може да играе навън. Защо не се е родила съвършена, точно както аз? Не е ли несправедливо?

Майка ми постави ризата на масата, хвана ме за ръка и помоли да я последвам на верандата, където държеше някои от нейните цветя.

- Погледни това цвете в саксията. То израсна на тъмно място и получи много малко слънчева светлина - каза

майка ми. Забележи колко дълго и тънко е стъблото му и може да се счупи лесно. Неговите листа са малки и жълтеникави. Това е много крехко растение, защото не е получило достатъчно слънчева светлина.

- Сега, ела и погледни другата саксия, чието растение получава светлина от всички страни. Как ти изглежда?

- О, мамо, то е най-красивото сред всички тях! Стъблото му е силно и устойчиво и листата му са зелени и пищни.

- Знаеш ли, дъще, всяко семе носи в себе си всичко, което растението би могло да бъде. Когато стъблото му излезе над земята, то започва да показва какъв тип растение ще стане. Слънцето го прави силно, а липсата на светлина – крехко.

Същото се случва с всички нас: когато се раждаме, всеки носи в себе си това, което е направил в предишните си животи. Възможно е в някое от тези предишни съществувания да сме злоупотребили с това, което Бог ни е дал. Може да сме причинили вреда на другите и заради това нашата собствена душа да е увредена.

- Ние знаем, че Божествената Справедливост е съвършена. Бог, в Своята безкрайна милост, позволява

раната вътре в нашата душа да бъде изцелена. Страданието е едно от лекарствата, използвани за това лечение.

Бъди наясно, че страданието е благословия по някакъв начин. Това е светлината, която дава сила на човека, така както слънчевата светлина дава сила на растението.

- Причината за страданието на Луси не е открита в сегашния й живот, а по-скоро в предишните животи, тъй като тя е родена с недъг на крака. Нейното страдание е светлината, която тя получава, за да се помогне на духовния й растеж и да се излекува раната в нейната душа. От нас зависи да й помогнем, като я успокоим и й дадем много любов. По този начин тя ще се чувства окуражена да издържи този труден тест. Междувременно ние можем да практикуваме възвишения урок на милосърдието, на който Исус ни е научил.

* * *

Бях доволна от обяснението на майка ми.

Бог не е несправедлив.

Всеки от нас е отговорен за това, което прави и последствията от всичко добро или зло, което сторим, ще се върнат при нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар